Microsoft Bing
© Shutterstock

Microsoft förbättrar sina tjänster med hjälp av artificiell intelligens

Microsoft vill förbättra flera av sina nuvarande tjänster med hjälp av artificiell intelligens. Bland de tjänster som nämns är sökmotorn Bing.

Microsoft vill addera ny funktionalitet baserat på artificiell intelligens till flera av sina tjänster. Det avslöjade företaget nyligen på en stor konferens om AI. En av tjänsterna som nämns är sökmotorn Bing, som kämpar mot Googles motsvarighet.

Den artificiella intelligensen i Bing ska ge bättre sökresultat. Om man i Bing exempelvis ställer en fråga som det finns fler än ett svar på, kommer sökmotorn att hämta svaren och presentera dem på söksidan intill varandra för att ge ett så heltäckande svar som möjligt. Med hjälp av AI ska även bildsökningen förbättras- Läs mer om nyheterna.

Microsoft Bing är världens tredje största sökmotor efter Google och kinesiska Baidu. Bing står får åtta procent av världens internetsökningar.

Lär dig mer om den moderna digitala världen tillsammans med PC-tidningen. Köp 1 nummer av tidningen nu, så får du 300 program i Fördelszonen för endast 29 kronor!

Microsoft satsar på AI

Det är inte bara Microsofts sökmotor som kommer att förbättras med hjälp av AI. Microsoft Office och Microsofts röststyrda assistent Cortana kommer också att uppdateras med artificiell intelligens.

Word kommer exempelvis lägga till förkortningar i ordlistan som AI:n upptäcker i texterna som skrivs. Tekniken kommer även att användas för att förbättra data och grafer i Excel.

Mer att läsa: 5 tips till Word du måste prova

Microsoft är det senaste i raden av företag som nu inför AI i sina produkter. Under 2017 har Apple, Huawei, Google och många andra meddelat att det kommer funktioner i deras produkter som baseras på AI.

> Läs mer om ny teknik

Kanske är du intresserad av...