Namnteckningsmaskin

Varför skriva under själv när det finns robotar?

Maskinen som skriver din namnteckning

Urmakarna hos Jaquet Droz har tillverkat en namntecknings- maskin som skriver under brev åt dig. Som vi har väntat! Haken är bara att den kostar dryga tre miljoner kronor.

26 april 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Visst är det jobbigt att hela tiden behöva skriva under alla brev man skriver och blanketter man fyller i. Särskilt i dessa deklarationstider.

Hjälpen kommer från urmakarna hos Jaquet Droz som har tagit sin mekaniska expertis från klocktillverkningen och tagit fram en lösning.

Under fyra år har företaget utvecklat en namnteckningsmaskin, som helt enkelt skriver din namnteckning på papper.

Maskinen är helt mekanisk och det enda som behövs är en kulspetspenna som monteras i maskinens skrivarm.

Namnteckningsmaskinen kostar från 3,1 miljoner kronor, lite beroende på namnteckning. Fast då ingår ett läderetui att förvara maskinen i när dagens korrespondens är undertecknad.

Viden nedan visar maskinen i bruk:

Handgjord

För den tämligen nätta summan får man en helt handgjord mekanisk produkt som innehåller över 500 delar. Varje enhet måste anpassas på fabriken efter köparens namnteckning innan de kan levereras.

För att skriva under med maskinen måste en fyrsiffrig kod anges, detta för att ingen annan än den som kan koden ska kunna skriva under någonting.

Läs mer om det mekaniska underverket.

Vi kan också hjälpa till att skona din arm. Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen och en ergonomisk mus för 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...