Julegaver

Köp billiga julklappar NU!

När julen kommer åker spenderbyxorna på och för många julstämningen julklappspanik dagarna före jul. Men så behöver det inte vara. Köp julklapparna i Kina för en struntsumma och få dem levererade före jul.

9 november 2016 av Af Henning Rasmussen

När du handlar från Kina går det till exempel att köpa sladdar och adaptrar för ett par tior, och ändå få gratis frakt. Som jämförelse kan det kosta runt tio kronor att köpa ett julkort plus frimärke och skicka till grannen.

Detta gör Kina till en attraktiv plats för julklappsinköp, något som annars kan ta stora tuggor av decemberbudgeten. En av få nackdelar är leveranstiden, då det kan ta två till fem veckor får inköpen att komma till din brevlåda. Men om du beställer dem nu, hinner de komma i tid till jul.

Ett överflöd av billiga produkter på eBay

Det enklaste sättet att handla är på den amerikanska auktionssajten eBay, där det finns tusentals kinesiska butiker. Detta betyder dock att du behöver söka efter dina julklappar på engelska.

Som ett exempel har vi hittat ett par praktiska öronvärmare för 99 cent, vilket blir ungefär tio svenska kronor. De skulle troligtvis kosta några hundralappar hos en svensk återförsäljare. Det enda som är viktigt att komma ihåg är att det kan tillkomma tull och moms på varor som köps utanför EU, men det kommer fortfarande att bli billigare än om du försöker få tag på motsvarande produkter i Sverige.

3 julklappstips

Saknar du inspiration? Här får du tre tips på prakt5iska julklappar.

  • 25in1 precision torx screwdriver: En verktygssats med 25 stycken små skruvmejslar för att exempelvis kunna reparera elektronik. Pris: 32 kronor

  • Travel power USB charger: Smart reseadapter med inbyggda usb-uttag så att du kan ladda utrustning när du reser. Pris: 30 kronor

  • TK102B GPS tracker: GPS-sändare som till exempel kan monteras bilen, så att du kan spåra den om den blir stulen. Pris: 115 kronor

Kanske är du intresserad av...