Digitalt hjem komse 182015

Kontrollera hemmet på distans

Nu kan vitvaror, termostater, dörrlås och mycket annat kontrolleras via en smartmobil. Men är det smart eller fullständigt onödigt? Det kommer du att kunna svara på efter den här artikeln.

30 november 2015

Framtidsforskare och teknikentusiaster har sagt det i flera år: inom en snar framtid kommer allting i hemmet att vara uppkopplat mot internet för att kunna uppdateras och styras när du inte är hemma. Framtiden har krupit lite närmare och i dag finns det en uppsjö vitvaror och andra hushållsprylar med inbyggd intelligens som kan styras via antingen Bluetooth eller trådlöst nätverk. Men är detta verkligen så smart och så oumbärligt att vi allesamman ska överväga att koppla upp prylarna hemma till internet? Vi har testat!

Läs bland annat om: * Danfoss Living smarta termostater * Verisures app-styrda larm * Samsungs smarta ugn och tvättmaskin * Philips Hue-lampor * Smappees övervakning av energiförbrukningen * Smarta eluttag som kan fjärrstyras * En väderstation till mobilen * En badrumsfläkt som styrs med en app * ...och mycket annat

Kanske är du intresserad av...