Microsoft Phone

Kommer SIM-korten att försvinna?

En mobildata-app från Microsoft gör det möjligt att koppla upp sig mot olika operatörers mobilnätverk med Windows 10-enheter.

16 december 2016 av Anders Daugaard

SIM-kort är en nödvändighet för att du ska kunna ta emot och ringa telefonsamtal med din mobiltelefon, men också för att kunna skicka sms/mms och gå ut på internet med mobilt bredband. Ditt telefonnummer är knutet till SIM-kortet som du får från din operatör. Allt detta kan dock vara på väg att förändras.

Microsoft har utvecklat en mobildata-app som tillsammans med en utvalda Windows 10-telefoner och ett Microsoft SIM-kort gör det möjligt att köpa dataabonnemang och ansluta till olika mobila nätverk enbart via användarens Microsoft-konto, även om användaren inte har något abonnemang hos operatören.

På väg till datorer och pekdatorer

Microsoft-SIM-kortet för mobila tjänster för till tillfället bara tillgängligt i Storbritannien, Frankrike och USA, där appen kan laddas hem från Windows Store. Än så länge går det enbart att användas nationellt, men snart kommer det även att vara möjligt att använda roaming, så att även mobila nätverk utomlands kan användas. Microsoft arbetar även på att göra det möjligt att komma ut på mobila nätverk med Windows 10-datorer och -pekdatorer via ett bredbandsmodem.

Kanske är du intresserad av...