asus zenbook pro 15 ux580 screenPad

Asus nya Zenbook 15 är en av de excentriska prylarna vi hittade på teknikmässan Computex 2018.

De tre galnaste sakerna på Computex 2018

Intel, Asus, Dell och Qualcomm är bara några av branschgiganterna inom dator- och mobilvärlden som visade upp nyheter i Taiwans huvudstad Taipei, närmaste bestämt på teknikmässan Computex.

Trots att datormässan Computex i Taiwan inte är ett lika stort arrangemang som exempelvis CES i Las Vegas, så finns det ändå mängder med intressanta, banbrytande och spännande produkter som presenteras.

Vi har gått igenom nyheter från de stora företagen och samlat ihop några av de prylar som vi tycker är mest intressanta eller spännande.

Asus lilla skärm med de stora möjligheterna

Bärbara datorer med pekskärmar blev aldrig någon riktig framgång när de introducerades på marknaden för några år sedan, men nu gör Asus ett nytt försök. Deras senaste version av deras populära datorserie Zenbook har till och med två stycken pekskärmar.

Asus har helt enkelt valt att sätta en väldigt liten pekskärm, kallad ScreenPad, på den plats där pekplattan vanligtvis brukar sitta.

PÅ så sätt kan du välja om du vill använda den som en vanlig pekplatta, som en extraskärm med genvägar till olika program, eller något helt annat.

Asus Zenbook 15

Asus Zenbook 15 har inte bara en spännande design, det är dessutom kraftfull.

Intel och AMD i kärnornas kamp

Virtual reality och nya krävande spel har gjort att antalet processorkärnor blir allt viktigare. Därför har det de senaste åren utkämpats en kamp om vem som kan klämma in flest kärnor i sina processorer.

På Computex 2018 utkämpades ännu en strid mellan branschgiganterna Intel och AMD, och det började med att Intel presenterade en ny processor med 28 kärnor. Processorn är så ny att den inte har fått något namn ännu, men Intel säger att den kommer att släppas på marknaden senare i år.

Några timmar senare replikerade konkurrenten AMD med en fungerande prototyp av sin nya toppmodell, Threadripper 2, som även den kommer att släppas på marknaden senare i år. Den processorn kunde visa upp 32 kärnor.

AMD Ryzen Threadripper 2nd Gen

Intel och AMD fortsätter att kämpa om vem som kan klämma in flest kärnor i en processor.

> Läs mer om ny teknik här

Datorskärmen ska vara bred och böjd

Datorskärmar ska inte ha fler kärnor, men väl fler tum: den nya trenden är att skärmar ska vara ultrabreda och gärna även böjda.

På Computex 2018 visade Asus och MSI upp sina nya ultrabreda böjda skärmar. Bägge skärmarna kan skryta med att de är 49 tum och har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz.

Både Asus VG49V och MSI Optix MAG491C, som skärmarna heter, kommer på marknaden senare i år.

Asus har ännu inte sagt något om vad priset kan hamna på, men MSI räknar med ett pris på cirka 999 dollar,vilket troligtvis kan komma att hamna på en bit över 9000 kronor i Sverige.

Asus VG49V

Asus VG49V är så bred att det går att ha två normalstora programfönster öppna samtidigt bredvid varandra.

> Just nu kan du få två nummer av PC-tidningen och en ergonomisk datormus för bara 59:50 kronor. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...