kop-højttaler

Allt kan bli en högtalare

Nu kan du återvinna tomma plastflaskor, mjölkkartonger och mycket annat och bygga om dem till högtalare. På CeBIT-mässan har vi hittat ett guldkorn som ger ljudet en ny dimension.

6 mars 2011

Den stora it-mässan CeBIT har precis avslutats och bland alla tusentals produkter som visas upp från hela världen finns det guldkorn som är både roliga och bra.

Ett exempel är Vibroy, som är en liten plastcylinder som kan förvandla de flesta material till fungerande högtalare. Köerna kring det kinesiska företaget Xenics monter var långa när högtalaren fick allt från papperskassar och mjölkkartonger till tomflaskor och bord att börja låta. Vibroy klistras fast på den yta som ska låta och den sägs fungera på i stort sett alla material, bara de kan vibrera lite grand. Enheten drivs av två batterier som räcker i upp till sex timmar. Enligt tillverkaren är Vibroy perfekt för alla som vill ha med sig lite ljud på stranden eller resan utan att för den sakens skull släpa på ett par högtalare. Det behövs ju inte när man lika gärna kan använda kylväskan som högtalare!

Xenic hoppas att Vibroy ska kunna börja säljas i Europa senare i år till ett pris av cirka 300 kronor.

Kanske är du intresserad av...