4 tips til at blive en dronehaj

4 tips för att blir en fena på drönare

Oavsett om du funderar på att köpa en drönare eller precis har köpt en så har vi samlat de bästa tipsen till dig om hur du ska komma igång med att flyga en drönare.

18 oktober 2016 av Anna-Dora Maron

Öva med din egen drönare hemma. Få en snygg drönare med PC-tidningen HÄR.

1. Undersök drönarregler

Beroende på hur du vill flyga din drönare finns det strikta regler som måste följas.

Reglerna kan variera från land till land. Det är därför en bra idé att kontrollera vilka regler för drönarflygning som gäller i ditt område, så att du inte får problem med myndigheterna.

Använd endast drönaren på din egen tomt om du vill vara på den säkra sidan.

2. Träna på att flyga i ett avskilt område

När du ska använda din drönare för första gången är det en bra idé att öva i ett område som är tomt på människor, bilar och hus.

Träna ett par gånger i veckan eller månaden på olika platser så att du vänjer dig vid olika omgivningar.

Övning ger färdighet.

3. Kolla väderprognosen

Det kan vara svårt att styra en drönare i blåsväder. Därför ska du hålla ett öga på väderprognosen och välja en dag när det inte blåser så mycket om du vill flyga din drönare utomhus.

Dessutom är det viktigt att du är medveten om att vindhastigheten förändras beroende på hur högt upp drönaren flyger. Vinden är ofta starkare på högre höjder, vilket kan göra det svårt att styra din drönare eftersom motorn inte är stark nog.

Vid berg och på sluttningar kan det förekomma kraftiga sido- eller uppströmsvindar som kan skapa oförutsedda svängningar. I dessa fall ska du vara redo att gå ner i höjd.

4. Flyg långsamt vid landning

Det finns två sätt att få din drönare att gå ner i höjd.

Den ena metoden är att få din drönare att landa lodrätt. Här ska du vara uppmärksam på att sänka farten. En för snabb nedstigning kan skapa turbulens och leda till att drönaren landar för hårt. Därför är det bra att sänka farten till under 2 m/s vid en lodrät nedstigning.

Om du inte vill sänka drönarens fart under nedstigning kan du låta den flyga från sida till sida samtidigt som du går ner i höjd. På det sättet undviker du luftfickor eftersom drönaren flyger diagonalt nedåt.

Hoppa på drönartåget

Har du fortfarande inte skaffat en drönare?

Misströsta inte.

Just nu kan du få en snygg drönare tillsammans med PC-tidningen. Hawk M15-drönaren är utrustad med ett 6-axlat gyroskop och har en diameter på 30 cm, vilket gör att den är otroligt enkel att styra uppe i luften.

Den är snabb och smidig och har extra skydd kring propellrarna, vilket gör att den klarar de flesta krascher utan att ta skada.

Drönaren är värd 499 kr, men just nu kan du få den tillsammans med 3 nummer av PC-tidningen för endast 99,50 kr. + 49,50 i porto och exp. Totalt 149:– Klicka här för att läsa mer

Du kan också ta en närmare titt på drönaren i videon nedan.

Kanske är du intresserad av...