CES 2018

4 annorlunda nyheter från CES 2018

Under förra veckan riktades världens teknikögon mot Las Vegas och mässan CES. Här är några av de mer annorlunda produkterna som vi hittade på mässan.

11 januari 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

1. Roboten som viker tvätt

På CES finns det många små produkter som är tänkta att förenkla vardagen. Detta är inte en av dem. Det är en enorm produkt som är tänkt att förenkla vardagen.

Foldimates enda funktion är att vika tvätt, vilket den gör riktigt bra. Frågan är dock om det är värt att bygga betala de 8 000 kronor vikmaskinen kostar?

Fler bilder från årets CES-mässa hittar du här

2. Dubbelprojektor

Mirraviz är ett amerikanskt företag som specialiserar sig på bildskärmar som kan visa två olika bilder samtidigt på samma skärmyta.

På CES visade de upp en yta som kan visa olika bilder samtidigt från två projektorer.

Det vill säga att två personer som sitter bredvid varandra ser två olika bilder på samma skärm. Det går alltså att se två olika filmer samtidigt eller spela mot varandra med varsin bild på en enda skärm.

Se årets största tv-nyhet The Wall från CES

3. Illaluktande säkerhetsarmband

För den som är orolig för att gå hem själv när det är mörkt kanske armbandet Invi Self-Defence Bracelet kan vara intressant.

Det lilla armbandet ser ut som ett vanligt smycke, men vid en hotfull situation kan man slita isär det som skydd.

Armbandet börjar då nämligen lukta så illa att eventuella gärningsmän flyr hals över huvud, allt enligt tillverkaren.

Invi Self-Defence Bracelet

Det liknar smycke, men om man blir överfallen är det bara att riva av armbandet varpå förövaren utlovas fly illa kvickt.

© Invi Self-Defence Bracelet

4. Fläkt för spel och film

Vortx är en liten fläkt som placeras intill datorn. När du sedan spelar och till exempel springer i spelet eller ser en video som utspelar sig utomhus, kommer Vortex att blåsa i ditt ansikte för att göra upplevelsen mer verklighetstrogen.

Tillverkaren Whirlwind visar som exempel en video om bergsbestigning där vi som betraktare blir blåsta, i ansiktet.

Läs mer om CES

Kanske är du intresserad av...