Teknik 2017

Vi tittar närmare på 3 tekniker som dök upp under 2017.

© Shutterstock

3 nya tekniker som definierade 2017

Vi har skrivit om ny teknik länge, men vad är det vi kommer ihåg från året som gått?

25 december 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Vi har skrivit mycket om ny teknik, produkter och tendenser under 2017. Men vilka nya tekniker har varit de viktigaste under året? Här är tre förslag.

1. Artificiell intelligens

Det klart största tekniksprånget i år har varit AI, alltså artificiell intelligens.

Apple och Huawei har gjort dedikerade processorer för AI och både Google och Microsoft har förbättrat flera tjänster med hjälp av AI.

Än så länge är den faktiska betydelsen av AI för oss vanliga användare tämligen begränsad och det är svårt att veta om en produkt innehåller artificiell intelligens eller inte.

2. Ansiktsigenkänning

Ett annat stort tema under 2017 var ansiktsigenkänning. Som så ofta är det Apple som sätter dagordningen med ansiktsskannern i iPhone X.

Huawei har lovat att de ska ge Apple en match med sin nya ansiktsigenkänning och vi kan tänka oss att det inte det enda de tänker utmana Apple med under 2018.

3. Kant till kant-bild

Den stora modetrenden för årets mobiltelefoner var att ta bort kanterna runt skärmen, så att den tar upp hela framsidan, som hos både Apple och Samsung

När hela skärmen täcker framsidan må telefonen se elegant och futuristisk ut, men vissa tillverkare vet då inte hur de ska göra med fingeravtrycksläsaren som i flera fall förvisas till telefonens baksida – med ofta tveksamt resultat ur ett användarperspektiv.

Framtida flaggskeppstelefoner lär hur som helst få skärmar som går kan till kant, något annat sedan Apple släppte iPhone X är nog inte att tänka på. Å andra sidan vet man aldrig vad tillverkarna hittar på.

Vill du följa med och läsa om ny teknik som kommer under 2018 kan du följa med oss i tidningen eller på vår hemsida.

Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en läcker powerbank för att alltid hålla mobiltelefonen laddad för endast 59:50 kronor. Du sparar hela 407 kronor.

Kanske är du intresserad av...