Using smartphones

Mobilare än någonsin

E-post öppnas oftare på telefonen än i datorn.

11 februari 2014

Vi har blivit mer mobila i våra surf- och mejlvanor och enligt en undersökning som nyligen gjordes av företaget Widespace tittar vi på telefonen så ofta som 150 gånger per dag. Statistiken bygger på cirka 3 miljoner användare och 35 miljoner annonsvisningar per dag.

Den genomsnittlige användaren inleder sin vecka med nyheterna och är mest intresserad av väder på helgen. På lunchen lyssnar man på musik, tittar på börskurserna och löser familjeärenden. På eftermiddagen ökar användandet av sociala medier, man går in på portaler, och besöker livsstilssidor och underhållning. Kvällstid kopplar den typiske mobilanvändaren av med spel, sport och underhållning.

En undersökning som gjorts i ISA visar att 48 procent av alla reklamutskick numera öppnas på en smartphone. Endast 35 procent av utskicken öppnas på datorn och 17 procent på en platta. Den stationära datorn blir allt mer kopplad till arbetet medan mobilen har blivit den enhet vi helst surfar på privat. Om trenden håller i sig kommer datorn att detroniseras som primär surfenhet redan under 2014. På vissa håll kan det redan ha inträffat.

  • Trafiken på mobilwebbplatserna har sommartid tiodubblats under en femårsperiod sett till antal unika webbläsare, medan trafiken på desktop har gått försiktig kräftgång under samma period, säger Tobias Eidem vid Kia-index som sammanställer statistik över sidvisningar till DN.

Kanske är du intresserad av...