Med PC-tidning får du ut mer av din hobby med hjälp av din mobiltelefon och dator.
© Davide Calabresi / Shutterstock.com

Full koll på luftrummet med mobil och dator

Datorn och mobilen är perfekta redskap för att få ut ännu mer av dina intressen. Här är några tips för flyg- och luftfarts- entusiaster.

31 januari 2019

När världens största passagerarflygplan, Airbus A380, landade för första gången i Sverige den 15 september 2010 på Arlanda, var flera hundra så kallade planespotters på plats för att se den historiska landningen. 

Vissa av dem hade säkert åkt ut till flygplatsen på vinst eller förlust, medan andra höll sig uppdaterade om var det väntade flygplanet befann sig via webbsidan Flightradar 24. På hem­sidan visas i realtid vilka civila flygplan som finns i luften, varifrån de kommer och vart de är på väg.

Precis som Flightradar 24 är ett utmärkt hjälpmedel för att se var alla flygplan i hela världen befinner sig för stunden, finns det andra tjänster och verktyg som kan vara intressanta för alla som gillar luftfart

Här hittar du Flightradar24:

Få ut mer av din hobby med PC-tidningen

I PC-tidningen 3/2019 kan du läsa andra delen av vår nya artikelserie Din hobby, där vi ger tips om hur du kan få ut mer av dina intressen med hjälp av mobiltelefonen och datorn.

I det aktuella numret har vi samla en rad appar och webbsidor för dig som gillar flygplan eller luftfart.

Du hittar till exempel hemsidan som har information om alla flygplanstyper och hur de är inredda. Dessutom kan du prova på att flyga själv med den mycket professionella och realistiska flygsimulatorn FlightGear Flight Simulator.

Hämta FlightGear Flight Simulator från Fördelszonen (endast för dig som betalar för PC-tidningen)

> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift. På köpet kommer du åt Fördelszonen direkt och du får dessutom en kikare att spana efter flygplan med, på köpet. Läs mer om erbjudandet. 

Redaktionen rekommendera: Proffsig kikare

Få en kikare med PC-tidningen
Kikare + 2 nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift. På köpet kommer du åt Fördelszonen.

Oavsett om det är flygplan, fåglar eller något annat som intresserar dig är en kikare oumbärlig.

Just nu får du en tålig kikare från Mitilux, som precis har precis kommit i en ny och starkt förbättrad version.

Den har en förstoringsgrad på 8x, så du kan upptäcka flygplan och andra motiv på avstånd som dina ögon aldrig skulle klara utan hjälp. Det följer med linsskydd och en väska att förvara kikaren i.

Ordinarie pris för kikaren är 850 kronor, men om du passar på nu får du inte bara kikaren utan även 2 nummer av PC-tidningen samt tillgång till hela Fördelszonen för endast 59:50 kronor + porto och expeditionsavgift.

När du prenumererar kan du alltid läsa det aktuella numret samt de tio senaste utgåvorna digitalt via appen Wype.

> Läs mer om kikaren och erbjudandet

Kanske är du intresserad av...