året 2016

Fem nyheter som förändrade 2016

Vi tittar tillbaka på 2016 som bland annat bjöd på nya telefoner från Apple och Samsung, och Pokémon GO som fick alla att börja spela.

20 december 2016 av Christian Slot

Året går mot sitt slut, men innan vi kastar oss in i 2017 tar vi en titt tillbaka på 2016 och vilka tekniknyheter som fick oss att höja på ögonbrynen. Det handlade bland annat om nya telefoner, stora skandaler och revolutionerande appar som dök upp på tidningarnas löpsedlar.

1. Galaxy gick upp i rök - bokstavligt talat

Sommaren 2016 lanserade Samsung sitt nya flaggskepp Galaxy Note 7, men bara en månad senare visade det sig att telefonen var brandfarlig och batteriet kunde explodera. Telefonen drogs tillbaka och hela produktionen lades ner.

Läs hela historien om Galaxy Note 7

2. Pokémon GO

Man kan inte prata om 2016 utan att ta upp fenomenet Pokémon GO, spelet som handlar om att vandra omkring i den verkliga världen och använda smartmobilens GPS för att fånga virtuella monster som du kan samla på och utkämpa strider med.

Läs guiden till Pokémon GO

3. Yahoo dog

I slutet av 90-talet var Yahoo kung på internet och värd ungefär 125 miljarder dollar. 2016 såldes den forna giganten till Verizon för struntsumman 4,8 miljarder dollar.

Läs historien om Yahoos uppgång och fall

4. iPhone dumpade hörlursuttaget

iPhone-fantaster hade höga förväntningar på lanseringen av iPhone 7. Det de bjöds på var en telefon med i stort sett samma design, aningen uppdaterad hårdvara och bortplockat hörlursuttag. Kanske kommer det att presenteras en rafflande iPhone 8 någon gång 2017 - tio år efter att iPhone såg dagens ljus.

Läs vad vår redaktör tycker om iPhone 7

5. Strömning växer oavbrutet

De flesta experter är eniga om att traditionell tv sjunger på sista versen. Kabel-tv-distributörerna förlorar kunder, medan folk flockas kring olika strömningstjänster. I december fick vi tillgång till ytterligare en: Amazon Prime.

Kanske är du intresserad av...