E-sportens hvuudstad

E-sport i Globen

Stockholm ska bli e-sportens europeiska huvudstad.

29 mars 2012

E-sport är en av världens snabbast växande evenemangskategorier, och de stora mästerskapen avgörs framför storpublik både online och på arenor. DreamHack är en av Europas ledande arrangörer av den typen av mästerskap, och har DramHack tillsammans med Stockholm Globe Arenas slutit ett strategiskt samarbetsavtal för att ta e-sporten till nya höjder och positionera Stockholm som e-sportens huvudstad i Europa. Första evenemanget äger rum 22 april när DreamHack Eizo Open kommer till Annexet i Globen, och det innehåller delar av den absoluta StarCraft-eliten. De tävlande kommer att spela om totalt 150 000 kronor samt även om platser i den stora finalen på DreamHack Winter i november.

Man planerar redan fler e-sport evenemang av olika karaktär och målet är att genomföra 2-3 evenemang per år. Internationella spelare och profiler från hela världen ska locka storpublik, och målet är att arrangera Sveriges största e-sport evenemang när Stockholmsarenan öppnar 2013.

  • E-sportpubliken växer så det knakar och efterfrågan på renodlade e-sportshower blir större för varje dag som går. Med Globe Arenas som partner får vi på DreamHack en fantastisk plattform att vidareutveckla våra festivaler och e-sporttävlingar. Under 2011 hade vi över 35 000 besökare och 3,8 miljoner unika tittare på våra livesändningar och efterfrågan bara ökar, säger Robert Ohlén, VD DreamHack.

Kanske är du intresserad av...