CeBIT: Stor razzia på årets CeBIT-mässa

Tysk polis beslagtog flera hundra mobiltelefoner, mp3-spelare och andra piratprodukter vid en stor razzia på årets CeBIT-mässa i Hannover.

11 mars 2008

Elektronikmässan CeBIT, som pågick mellan den 4 och 9 mars i tyska Hannover, fick besök av ett massivt polisuppbåd när 180 poliser genomförde en räd på 51 av mässans stånd. Det skriver tyska medier. Tysk polis har också tidigare år besökt mässan på jakt efter mässdeltagare med olagliga piratprodukter, men årets tillslag var det hittills största i sitt slag.

Den direkta orsaken till den omfattande razzian var det italienska företaget Sivsel, som förvaltar patenträttigheter åt europeiska uppfinnare. Sivsel ansåg att en del tillverkare inte hade betalat licens för mp3-tekniken i sina produkter, och därför fick de polisen att ingripa.

Under razzian beslagtog den tyska polisen flera hundra mobiltelefoner, mp3-spelare, tv-apparater och gps:er. Men i beslaget ingick även olagliga kopior av Apples iPhone från en kinesisk tillverkare. Och på det hela taget var det huvudsakligen de asiatiska tillverkarna som fick besök av ordningsmakten. 27 av de 51 företag som genomsöktes hörde hemma i Kina och Hongkong, medan 12 var från Taiwan.

Kanske är du intresserad av...