Läkare på apoteket

Onlineläkare på apoteket

Videolänk låter dig träffa läkaren på apoteket.

4 februari 2016

Under våren 2015 startade LloydsApotek och den digitala vårdcentralen Kry.se ett samarbete för att göra diagnos, recept och läkemedel tillgängliga över internet. Nu kommer man även att möjliggöra läkarbesök via videolänk på apoteket, och efter läkarbesöket kan patienten hämta ut sin medicin direkt på plats.

LloydsApotek öppnar läkarmottagningar på nio apotek runt om i landet där patienter erbjuds möjlighet att få rådgivning över videolänk i specialanpassade läkarrum. Satsningen är ett led i arbetet att få fler personer att upptäcka det digitala vårdmötet.

Patienten loggar in med personnummer och legitimerar sig med Mobilt BankID och får 15 minuter med en läkare via videolänk där patienten beskriver sina symtom eller frågor. Läkaren bedömer om patienten behöver recept på läkemedel, remiss och/eller sjukintyg, och efter mötet för läkaren journal som vid ett vanligt läkarbesök.

Första besöket är kostnadsfritt, därefter debiteras patienten en avgift om 299 kronor.

Efter besöket kan patienten hämta ut det läkemedel som ordinerats direkt på apoteket, alternativt beställa på Lloydsapotek.se och få det hemskickat.

I Stockholm kommer läkarmottagningarna att finnas hos apotek i Högdalen, Lidingö, på Sankt Eriksplan, Rosenlundsgatan, Torsplan och i Flemingsberg, och i Göteborg på Friggagatan, i Strängnäs och Insjön.

Kanske är du intresserad av...