Apple Pay lanseras i Sverige under 2017, och kan bli en konkurrent till Swish.

Apple Pay lanseras i Sverige.

© Shutterstock

Apple Pay kommer till Sverige

Apple Pay kommer att vara lanserad i Sverige före årsskiftet. Det lovade Apple i natt när de redovisade sin senaste kvartalsrapport.

2 augusti 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

I Sverige har Swish hela tiden växt sig allt starkare när det handlar om mobila betalningar. Nu kan det kanske bli en ändring på det. 

Apple har nämligen planer på att lansera Apple Pay i Danmark, Sverige och Finland redan under 2017. Det lovade Luca Maestri, ekonomidirektör hos Apple, när företaget redovisade sin senaste kvartalsrapport.

Apple kommer dessutom, enligt Appleinsider, att göra det enklare för privatpersoner att skicka pengar i den kommande versionen av det mobila operativsystemet iOS 11. Detta placerar Apple på kollisionskurs med den svenska konkurrenten Swish.


Världens största app för betalningar 

Apple Pay har sedan lanseringen 2014 tagit över marknaden för mobila betalningar i de länder där det har varit möjligt att använda tjänsten.

Enligt Apple själva står företaget för nästan 90 procent av alla NFC-transaktioner i världen. Detta trots att tjänsten bara finns tillgänglig i sexton länder världen över. Det kommer dock att bli 20 länder i år.

"Vi planerar att lansera Apple Pay i Danmark, Sverige, Finland och Förenade Arabemiraten före årsskiftet," säger Luca Maestri.

Kanske är du intresserad av...