Adblockers

Annonsörernas motdrag

Nu ska annonsblockerarna göras verkningslösa.

22 oktober 2015

Allt fler som surfar på internet använder så kallade adblockers eller annonsblockerade, tilläggsprogram var funktion är att hindra annonser på webbplatser från att visas. Då detta medför minskade annonsintäkter har allt fler webbplatser börjat leta efter andra sätt att få inkomster, till exempel genom att införa betaltjänster och prenumerationslösningar.

Nu kommer dock en annan teknik för att lösa problemet, nämligen en teknik som gör annonsblockerare verkningslösa. Den tekniska lösningen som utvecklas av det svenska företaget New Broadcasting Entertainment Scandinavia, NBES, kallas Adway Plus och ska förhindra att annonser blockeras på webbplatser via webbläsartillägg som till exempel Adblock eller Adblock Plus.

  • Adway Plus är en krypterad kringåendetjänst som inte bara blockerar Adblock eller Adblock Plus, utan alla reklamblockerare, säger Martin Grahn som är grundare och försäljningschef på NBES.

Företaget erbjuder även en snällare variant av tekniken som tillåter att en del annonser blockeras, till exempel lång videoreklam.

Kanske är du intresserad av...