YouTube får nytt utseende med nya funktioner

Ny logotyp, mörkt läge och uppspelning i högformat är några av de ny funktionerna i YouTube.

© YouTube

YouTube får nytt utseende och nya funktioner

Nu är det dags för YouTube att förnyas. Tjänsten får en ny logotyp och nya funktioner både i webbläsaren och i appen för mobilen.

30 augusti 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Kanske har du märkt att det har hänt någonting på YouTube. Under de senaste dagarna har YouTube förändrats. 

Google släpper nu en helt ny design av sajten och öppnar samtidigt för en hela rad nya funktioner för både dator och mobil.

På startsidan sker det bara smärre förändringar i form av en lite enklare design där sökfältet och menyn i det övre vänstra hörnet tar mindre plats för att göra utrymmet för förslag till andra relevanta videoklipp får mer utrymme.

YouTubes design under åren.

Se hur YouTube har förändrats under åren. (Artikeln fortsätter under bilden).

© YouTube

Ändra uppspelningshastighet och se video i högformat

På webbsidan sker det små förbättringar med exempelvis förslag på relevant videoklipp även när man tittar på video i fullskärmsläge. 

Nu lanseras också Mörkt Läge officiellt, även om det ännu inte ä tillgängligt för alla - det kan du dock ändå med hjälp av detta lilla trick.

I mobilappen går det nu att spela videor i högre hastighet, en funktion som tidigare bara har funnits i webbläsarversionen. Uppspelningsfönstret anpassas dessutom till det format som videon är inspelad i, till exempel högformat.

Uppdateringarna släpptes i går och det kommer fler under hösten. Det avslöjas i en blogg av Neal Mohan, som är produktansvarig för YouTube.

Kanske är du intresserad av...