KOM_SV_171725-NR08_H_Google-guide2_Web

Säkert förvar på internet för viktiga dokument

Google Drive är en central del i Googles breda utbud av tjänster. Här går det att spara dokument och sedan komma åt dem i telefonen, pc:n eller pekdatorn – kort sagt alla enheter som knyts till samma Google-konto. Här går det även att komma åt filer från många av Googles andra tjänster och appar.

15 maj 2016

Med ett Google-konto kommer du åt Googles många tjänster. En av de viktigaste är Google Drive, som bland annat ger alla 15 gigabyte lagringsutrymme på internet helt gratis. Google Drive är dock mycket mer än en generös plats för filer. Många andra av Googles tjänster och appar är knutna direkt till Drive.

En av de smartaste funktionerna med Google Drive är synkroniseringen med en mapp i datorn. Allt som sparas i den mappen hamnar automatiskt i säkert förvar på internet. Detta sker omedelbart och filerna överförs direkt och blir därmed snabbt åtkomliga i andra enheter. Samtidigt är detta ett mycket smidigt sätt att flytta filer mellan exempelvis en telefon och datorn.

Slutligen använder många av Googles mer avancerade tjänster Google Drive, till exempel Officeprogrammen i Dokument. Allt som skapas i Dokument sparas i Google Drive. I nästa nummer kan du läsa mer om Google Dokument.

Kanske är du intresserad av...