Unfaithfull

Otrogna jagas av utpressare

Användare på den hackade otrohetswebbplatsen Ashley Madison drabbas allt oftare av utpressning, och det kommer att bli ännu värre under 2016, säger en säkerhetsexpert.

17 december 2015
AshleyMadison

Detingwebbplatsen Ashley Madison är en tjänst som har specialiserat sig på att förmedla kontakter för personer som vill vara otrogna. När tjänsten blev hackad i juli i år lade hackarna ut de flesta registrerade användarnas kontaktuppgifter på internet, och nu används dessa uppgifter i allt högre grad för att idka utpressning mot vänsterprasslarna.

Säkerhetsexperten Graham Cluley säger till BBC att han allt oftare blir kontaktad av person som har fått e-post från personer som hotar att avslöja personens medlemskap på webbplatsen för nära och kära och de inte får betalt - i en del fall över 30 000 kronor. Cluley tror inte att det är hackarna som ligger bakom utpressningarna, utan opportunister som kommit över de hackade kontaktuppgifterna. Cluley misstänker att den här typen av utpressning kommer att bli ännu vanligare under 2016 och rekommenderar de drabbade att inte betala några pengar utan i stället kontakta polisen.

Kanske är du intresserad av...