2_emagasin_komse_052015

Gör pdf-dokument bläddringsbara

Ge pdf-dokument den uppmärksamhet de förtjänar genom att lägga dem på internet och göra dem lättare att läsa med en bläddringsfunktion.

16 mars 2015

Internettjänsten Calameo är användbar för att göra vilket pdf-dokument som helst lättare att läsa. På Calameo går det att publicera pdf-filer på internet, redo för alla och envar att ta del av. Det är i sig inte särskilt märkvärdigt, men det fina är förvandlingen som pdf:erna genomgår vid publiceringen. De tillförs nämligen en funktion som gör det möjligt att bläddra mellan sidorna på samma sätt som i en bok. Det går att lägga till bakgrunder och du bestämmer själv hur pdf:erna ska presenteras.

Calameo är helt rätt forum för att publicera flera pdf-dokument som många personer ska ta del av. Börja med att upprätta ett baskonto – vilket är gratis. När det är klart går det att lägga upp filer. Varje pdf får en unik länk, som kan delas med alla som ska komma åt filerna.

Calameo är användbart för exempelvis föreningsblad. Föreningens alla medlemmar kan ta del av pdf:erna samtidigt, som dessutom ser extra proffsiga ut. En annan fördel är att man får ett digitalt arkiv av alla publicerade tidningar. Det går även att se vilken pdf som har blivit läst flest gånger.

I den här artikeln förutsätts att du redan har några pdf-dokument tillgängliga för publicering. Om inte är det lätt att konvertera exempelvis Word-dokument till pdf:er. Läs mer om det i rutan här till höger.

Kanske är du intresserad av...