Den här bilden kommer från bildtjänsten Stocksnap som är ett av många ställen där det finns fria bilder att använda i olika sammanhang.

© Peignault Laurent, Stocksnap

Fria bilder till din hemsida

Det är inte okej att använda andras bilder på sin egen hemsida eller i andra sammanhang utan att be om lov eller betala för dem. Det finns dock flera tjänster som erbjuder bilder som är fria att använda. Här är tre exempel.

13 september 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det kan bli dyrt om du olovligt använder bilder som du hittar på internet och lägger upp dem på en egen hemsida där de blir åtkomliga för andra. Det finns dock en rad tjänster som erbjuder helt fria bilder. I vissa fall måste fotografen nämnas, annars är det fritt fram att använda dem som du vill.

Det här är tre exempel på sådana tjänster.

1. Wikimedia Commons

Wikimedia Commons är en stor databas med i huvudsak fria bilder, videor och musik. Här finns allt från bilder av kända turistmål till historiska motiv och allt där emellan.

Du kan bidra med egna fotografier om du så vill.

Besök Wikimedia Commons.

2. Stocksnap

Varje vecka ladas det upp hundratals nya bilder på tjänsten Stocksnap.io, som är en välutvecklat bildarkiv med motiv som spänner över det mesta från djur till klassiska porträttbilder.

Besök Stocksnap.

3. Unsplash

Ett tredje arkiv med bilder är Unsplash, som med ett mycket överskådligt utseende gör det enkelt att leta efter specifika bilder. Det går lika bra att söka i kategorier som teknik, landskap, resor och många fler.

Besök Unsplash.

Du får en egen hemsida tillsammans med PC-tidningen

Som prenumerant på PC-tidningen får du en egen webbsida hos Simplesite. 

I det aktuella numret finns det en guide om hur du bygger egna webbsidor och till och med en hel webbplats.

Teckna en prenumeration nu så kan du läsa det aktuella numret samt de tio senaste numren digitalt i din mobil eller pekdator via appen Wype.

Bygg en egen hemsida med PC-tidningen

I PC-tidningen 14/2017 visar vi hur du bygger en egen hemsida på enklast tänkbara sätt. Du som prenumererar får nämligen en egen webbplats på köpet med din prenumeration.

© PC-tidningen

Kanske är du intresserad av...