Favoritter

9 geniala webbplatser

Lägg till de här webbsidorna i webbläsaren så blir livet lite roligare och enklare.

25 februari 2016

På internet finns det många webbsidor som är så smarta och bra att man undrar hur man har klarat sig utan dem.

Detta är 9 sådana webbplatser

1. Låtsas att du är en hackare. Hackertyper visar en svart skärm och när du skriver något fylls skärmen med hackar-liknande kod som får dig att se ut som ett riktigt hackar-proffs.

2. Vill du inte använda din riktiga e-postadress när du registrerar dig går det att skapa en snabbadress hos Ten Minute Mail. Det smarta är att kontot raderas efter tio minuter.

3. Registrering på webbsidor kan vara tröttsamt och vill du inte uppge ditt riktiga namn kan du pröva Fake Name Generator för att skapa ett falskt namn med tillhörande information. Sidan är landsspecifik.

4. Är webbsidan nere eller ligger felet hos mig? Ta reda på det med hjälp av Down for everyone.

5. Vill du ta en skärmbild av webbsidor får du bara med det som syns, inte den del som måste rullas fram för att visas. Vill du få med allt kan du pröva Web Capture.

6. När du skriver "www.google.com" i webbläsaren omdirigeras du till Google.se. Vill du inte det går det att i stället skriva https://www.google.com/ncr, för att komma till Googles amerikanska sida.

7. Osäker på om filen du fått via e-post innehåller virus? Ladda upp den till VirusTotal och sök igenom den med 50 antivirusprogram.

8. Följ cyberkriget i realtid. Live Hacking Attack visar en världskarta med alla virusattacker som pågår runt om om i världen i detta nu.

9. Hur många dagar gick det mellan den 12. mars 2013 till den 21. maj 2016? Det kräver en del för att räkna ut det. Använd i stället Time and Date så får du veta det direkt.

Kanske är du intresserad av...