Microsoft betalar användare för att använda Bing i stället för Google
Nu betalar Microsoft kunderna för att sluta använda Google

Microsoft betalar användare för att använda Bing i stället för Google

Brittiska användare som slutar använda Googles och går över till Microsofts sökmotor Bing får nu bonuspoäng i nytt lojalitetsprogram.

6 juni 2017 av /trs

Microsoft höjer insatserna för att få en större del av de mångmiljardbelopp som hamnar i Googles stora sökfickor. I Storbritannien lanserar nu Microsoft ett lojalitetsprogram kallat Microsoft Rewards, där alla som är med får bonuspoäng för att överge Google till förmån från Microsofts egen sökmotor Bing.

Ännu mer bonus med Microsofts webbläsare

För att erhålla poäng måste användaren vara inloggad och söka med Bing. En sökning ger tre poäng. Den som använder Microsofts webbläsare Edge får dubbel så många poäng för varje sökning.

Poängen kan sedan användas för att köpa musik eller för att exempelvis skaffa ett guldmedlemskap i Xbox Live.

På nivå 1 går det att tjäna maximalt 60 poäng per dygn genom att söka i Bing med webbläsaren Edge. Den som kommer upp i 500 poäng under en månad uppgraderas till nivå 2, där det går att tjäna upp till 150 poäng om dagen – fördelat på 30 sökningar i datorn och 20 i mobilen.

Microsoft Rewards har precis lanserats i Storbritannien. Huruvida vi kan se fram emot något liknande här är oklart och Microsoft vill inget säga.

Kanske är du intresserad av...