Internet Explorer logo

Viktig uppdatering till Internet Explorer

Microsoft skickar ut en viktig uppdarering till Internet Explorer, efter att ett allvarligt säkerhetshål har upptäckts i webbläsaren.

19 augusti 2015

Microsoft har upptäckt ett säkerhetshål i Internet Explorer som gör det möjligt för kriminella att ändra och installera filer på drabbade datorer. Därför uppmanar man alla som använder Windows att göra en manuell sökning efter uppdateringar för att ladda hem och täppa till säkerhetshålet. Det görs enklast genom att klicka på Start-menyn, söka efter och starta "Windows Update". Klicka på "Sök efter uppdateringar" i vänsterkolumnen, och installera alla viktiga uppdateringar som hittas.

Säkerhetshålet omfattar Internet Explorer 7 hela vägen till Internet Explorer 11 på Windows Vista, 7, 8, 8.1 och 10, plus Windows Server 2008, 2012, 2012 R2 samt Windows Technical Preview.

Microsofts nya webbläsare i Windows 10, som är döpt till Microsoft Edge, omfattas visserligen inte av säkerhetshålet, men då Windows 10 även innehåller Internet Explorer 11 rekommenderas även Windows 10-användare att göra uppdateringarna.

Kanske är du intresserad av...