Smart trick för att kolla vädret med datorn

Nu kan du kolla vädret med datorn utan att ens behöva öppna en hemsida.

Snabb väderkoll i Chrome

Webbläsaren Google Chrome innehåller många små men smarta funktioner. En sådan är att den kan visa en snabb väderutsikt utan att du behöver besöka någon hemsida.

Webbläsaren Google Chrome får hela tiden nya funktioner i takt med att det kommer nya versioner av programmet. 

En av de nyare som många har missat är möjligheten att få en väderrapport - utan att behöva besöka någon hemsida.

Allt du behöver göra är att skriva "väder" i webbläsarens adressfält:

Vädret i Google Chrome

Allt du behöver göra är att skriva "väder" i webbläsarens adressfält så får du en färsk väderleksrapport - utan att ens behöva öppna en hemsida.

Då visas en prognos för dagens väder som både visar temperatur och en illustration för vädret, exempelvis om det blir sol, regn eller snö.

Vädret för de kommande dagarna

Väderprognoserna begränsar sig inte till dagens väder och den plats där du befinner dig utan sökningen kan specificeras, till exempel genom att ange en veckodag. Om du skriver "väder fredag" visas en prognos för den kommande fredagen.

Det är dessutom möjligt att få väderinformation för en stad eller ett land. För att få en prognos för Luleå behöver du bara skriva "väder Luleå" eller i Spanien genom att skriva "väder Spanien".

För att få en prognos för den kommande veckan behöver du bara trycka på Enter-tangenten så att det görs en sökning, längst upp bland sökresultaten visas dels en mer detaljerad dagsprognos samt en prognos för den kommande veckan.

> Just nu kan du få ett nummer av PC-tidningen och tillgång till fler än 300 program och mycket annat digital innehåll för bara 29 kronor. Läs om erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...