chrome logo

Chrome i 64 bitar

Google släpper testversion av sin webbläsare i 64-bitarsversion.

4 juni 2014

Google har släppt en utvecklarversion av vad som skulle kunna kallas för en ny generation av sin webbläsare Chrome, den stora skillnaden är att den nu är gjord för 64-bitars operativsystem. Enligt Google ska den nya 64-bitarsversionan vara 25 procent snabbare och krascha hälften så ofta som den befintliga 32-bitarsversionen, men fungerar enbart på 64-bitarsversionerna av Windows 7 och Windows 8.

I ett blogginlägg Googles utvecklare Will Harris att "Den nya versionen kommer ersätta din befintliga version, och kommer behålla alla inställningar. Så du kommer inte att behöva radera din nuvarande version av Chrome."

Eftersom nya Chrome fortfarande är en testversion rekommenderas den inte till hemanvändare på grund av risken för oupptäckta buggar. Det är ännu inte sagt när 64-bitars Chrome kommer att släppas i en skarp version.

Även Mozilla arbetar med en 64-bitarsversion av sin webbläsare Firefox, men den enda av de stora webbläsarna som finns i en specifik 64-bitarsversion är Internet Explorer där Microsoft lanserade den första 64-bitarsversionen 2006.

Kanske är du intresserad av...