Allsvenskan på webben

Syrianska bästa laget på internet

Syrianska, Halmstad och IFK Norrköping är bästa allsvenska lagen - på internet. AIK däremot hamnar långt under nedflyttningsstrecket.

28 oktober 2011

Bra på fotbollsplanen behöver inte betyda bra på internet, snarare tvärtom. Det visar en undersökning som gjorts av webbprestandaexperterna Apica. När de testade de allsvenska lagens webbplatser var det klubbarna Syrianska, Halmstad och IFK Norrköping som hade de snabbaste nedladdningstiderna i webbläsaren, alla med en nedladdningstid på 2,3 sekunder eller snabbare. Bara sex klubbar var snabbare än tre sekunder, tiden som brukar betecknas som godkänt.

Det överlägsna bottenlaget var AIK med 6,6 sekunder, inte speciellt tätt bakom Trelleborgs FF på 5,5 sekunder.

  • Klubbarna fyller sina sajter med tunga bilder, flash och även en stor del externt innehåll så som Facebook m m, säger Sven Hammar, VD. Apica. Motivet är att öka kundupplevelsen men man tappar också kontrollen över laddningstiden. Det vi har sett i våra mätningar är att nästan alla sajter har väldigt mycket externt innehåll och ibland så många som 20 olika domäner som bygger upp sajten. Den som får betala priset i form av en långsam sajt är användaren.

Kanske är du intresserad av...