Amazon.se
Amazon.se

Amazons svenska hemsida.

Svenska Amazon har öppnat

I dag öppnar Amazon sin svenska hemsida. 150 miljoner produkter i 30 kategorier väntar på svenska köpare i den nyöppnade webbutiken.

28 oktober 2020 av Markus Dahlberg

Amazon har nu kommit till Sverige på riktigt. Den svenska hemsidan öppnades nämligen i dag.

Enligt Amazon innehåller butiken över 150 miljoner produkter i 30 kategorier. I pressmeddelandet påpekar Amazon att tiotusentals av produkterna kommer från Sverige.

I Amazon-appen går det numera att välja den svenska butiken.

Inloggningen i den nya butiken sker med samma lösenord som till övriga av Amazons hemsidor. Vid första inloggningen skickas det en kontrollfråga till det mobilnummer som är knutet till kontot. För att komma vidare måste inloggningen godkännas i telefonen.

För leverans av enstaka mindre produkter tar Amazon 49 kronor i fraktavgift. Den som beställer varor för över 229 kronor får fri frakt.

> Läs mer om Amazon

Kindle, men inte Echo

Eftersom Amazon även säljer en del produkter under det egna varumärket provar vi förstås att söka efter e-boksläsaren Kindle.

Det visar sig att vi nu kan köpa Kindle Paperwhite för 1 339 kronor och Kindle för 999 kronor.

Däremot får vi en uppmaning att kontrollera stavningen när vi försöker hittat Amazons smarta högtalare Echo. Den finns inte i den svenska butiken.

Om vi får se Amazon flygande övervakningskamera Always Home Camera återstår att se. Den lanseras första nästa år.

> Mer att läsa: Hitta den bästa e-boksläsaren

Vindkraftspark och jättelager

Amazon meddelande nyligen att de tänker bygga en vindkraftspark på 91 megawattimmar i värmländska Bäckhammar, strax söder om Kristinehamn.

Projektet är det första av två vindkraftsparker i Sverige. Den andra planeras att byggas i Västernorrland. Närmare plats anges inte av Amazon. Den blir ännu större och bygget beräknas påbörjas om två år.

I Kjula någon mil utanför Eskilstuna har Amazon byggt sitt svenska lager. Företaget har sedan tidigare haft ett center för sina webbtjänster på platsen.

Kanske är du intresserad av...