Satsa pengar på virtuell fotboll

Bookmakerföretaget expekt.com erbjuder odds på fotbollsmatchen mellan EM Tigers och BM Marx. Men matchens utspelas bara på en virtuell fotbollsarena.

16 mars 2005

Att man kan spela bort sina surt förtjänade pengar på allt från riksdagsval till årets varmaste dag kommer knappast som en överraskning för de flesta av oss. Men mer överraskande är det väl att man kan spela (och vinna eller förlora) verkliga pengar på sportevenemang som inte finns.

Det är nämligen vad deltagarna i spelet Hattrick ägnar sig åt. Hattrick är ett så kallat online managerspel, där du kan sätta ihop, träna och spela match med ditt eget, virtuella fotbollslag. Du kan styra laget ner till minsta detalj och varje söndag spelar sedan laget en match mot en annan entusiasts glada gäng. Matchen varar en timme och trekvart, precis som en riktig match, och du kan hela tiden följa med i vad som sker på gräsmattan.

Alla anmälda lag är uppdelade i divisioner och det är bland annat matcherna i de svenska, norska och finska förstadivisionerna som du kan satsa på.

Kanske är du intresserad av...