De använder trådlösa nätverk.
© Shutterstock

Undersökning: 95 procent av oss klarar inte en vecka utan wi-fi

De flesta vill inte vara utan det trådlösa nätverket hemma. Trots det är det många som har problem med instabila nätverk.

12 december 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Vad kan du helst vara utan i en vecka: alkohol, godis eller wi-fi? Enligt en ny undersökning av nätverksföretaget D-Link avstår 27 procent helst alkohol och 15 procent godis. Men bara 5 procent av befolkningen är beredda att avstå wi-fi.

I samma undersökning visar det sig också att fler än var femte användare upplever wi-fi-problem hemma, varav det för de flesta sker minst tre gånger i veckan. Det lovar inte gott för de 95 procent som inte skulle klara sig utan wi-fi.

Mer att läsa: 5 tips till snabbare nätverk

Hur löser vi våra wi-fi-problem?

När vi möter wi-fi-problem i vardagen använder hälften det gamla hederliga tricket att starta om routern. 11 procent gör dock ingenting för att lösa problemen, medan 8 procent bara blir arga.

Enligt undersökningen är det flest problem i sovrummet, som vanligen är ett av de rum som ligger längst bort från routern. Kan inte routern flyttas närmare sovrummet kanske en så kallad nätverksförlängare vara lösningen. En sådan fångar upp och förstärker nätverkssignalen innan den skickas vidare.

Alternativt kan du läsa vår artikel om hur du får bästa möjliga täckning i det trådlösa nätverket hemma.

Som prenumerant på PC-tidningen får du full åtkomst till Fördelszonen med över 300 säkra och testade program, så att datorn alltid är skyddad mot de senaste hoten

Kanske är du intresserad av...