DAP1520

Inga döda zoner

Full fart på din trådlösa uppkoppling - i hela hemmet.

22 april 2014

Det är inte alldeles ovanligt att det finns platser i hemmet dit det trådlösa nätverket inte når, eller ställen där signalerna är så svaga att det blir trögt att surfa och i stort sett omöjligt att exempelvis strömma musik eller film. Sådana platser, så kallade döda zoner, ska enligt D-Link nu vara ett minne blott.

Genom att använda en nätverksförlängare, med det fullständiga namnet "Wireless AC750 Dual-Band Range Extender" (eller det betydligt smidigare DAP-1520), kan du skicka de trådlösa signalerna till de svåråtkomliga platserna, som nere i en källare eller bakom betongväggar och murstockar. För att förlänga ett nätverk pluggar man in nätverksförlängaren i ett vanligt vägguttag som sedan enkelt kan förlänga sitt existerande trådlösa nätverk genom att ta befintliga nätverkstrafiken och förstärka signalerna.

Förutom möjligheten att förlänga nätverk med den senaste standarden, 802.11ac, är DAP-1520 även bakåtkompatibel och klarar av att förlänga nätverk som använder äldre teknik med gamla trådlösa standarder så som 802.11n eller 802.11g. Installationen görs med ett knapptryck och användaren kan anpassa sitt förlängda nätverk via en webbaserad sida, och göra alla inställningar på sin mobiltelefon eller surfplatta utan att behöva starta en dator.

Wireless AC750 Dual-Band Range Extender och kostar runt 500 kronor.

Kanske är du intresserad av...