Google Onhub

Google lanserar router

Företaget breddar sig med ny hårdvara.

24 augusti 2015

Tack vare ett samarbete med hårdvarutillverkaren TP-Link kommer Google att lansera Onhub, en router med vilken företaget vill kombinera snabbhet med användarvänlighet men samtidigt så snygg att användare inte försöker gömma den (vilket i praktiken brukar leda till sämre nätverksprestanda).

Totalt har routern 13 inbyggda antenner med sex stycken för 2,4 gigahertz, sex stycken för 5 gigahertz samt en dedikerad att övervaka trafikstockningar. Det ska låta routen hantera hastigheter på upp till 1900 megabit per sekund. För att underlätta användandet ska routern kunna uppdatera sin inbyggda programvara helt på egen hand. Utöver trådlöst nätverk har routern dessutom inbyggd för Bluetooth, och med stöd för Googles egna överföringsprotokoll Weave är Onhub tänkt att i framtiden kunna bli navet smarta hem med väldigt många olika typer av enheter som vill vara uppkopplade mot internet.

Onhub finns i färgerna blått och svart med fler färger på gång. För tillfället finns enheten bara till försäljning i USA där den kostar 200 dollar, vilket borde betyda ett pris på ungefär 2000 kronor om den lanseras i Sverige.

Kanske är du intresserad av...