Netgear Orbi ger längre räckvidd i det trådlösa nätverket.
Netgear Orbi

Netgear Orbi ger längre räckvidd i det trådlösa nätverket.

© Netgear

Mesh-nätverk: Smart sätt att få längre räckvidd i trådlösa nätverk

Den säkraste vägen till bra täckning i hela hemmet går via mesh-nätverk. Se vad det handlar om.

7 februari 2018 av Morten Skeldal Østergaard

Är det så stort hemma hos dig med många rum att du kanske du har svårt att få det trådlösa nätverket att fungera överallt? Eller går det bara extremt långsamt när du är som längst från routern?

Då kan ett så kallat mesh-nätverk vara lösningen.

Mesh-nätverk är framtiden

Ett mesh-nätverk byggs upp av två eller fler routerliknande enheter som kopplas samman. Eftersom nätverket innehåller fler enheter kan signalen alltid hitta den bästa vägen för att nätverket ska fungera så bra som möjligt.

Ju större nätverket ska vara, desto fler mesh-enheter är det bara att koppla ihop. Tekniken gör det alltså möjligt att få en stark nätverkssignal även i de mest avlägsna krokarna av huset.

> Läs mer om nätverk

Hitta rätt mesh-nätverk

Tekniken är relativt ny och urvalet av produkter ökar snabbt just nu. Ett exempel är Google WiFi, som har hjälpt till att göra tekniken populär.

Den bästa mesh-lösningen som vi har testat är Netgear Orbi. Enbart startpaketet med två enheter räcker långt för att skapa ett bra nätverk hemma.

Läs vårt test av Netgear Orbi i Testzonen.

> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen samt en elegant Bluetooth-högtalare för endast 59:50 kronor. Du sparar 407 kronor.

Kanske är du intresserad av...