KOM_SV_171209-NR16_C_Stortest_Routere_Web

En helt ny generation trådlösa nätverk

Med den senaste tekniken för trådlösa routrar kan du både titta på högupplöst film och ansluta mängder av trådlösa prylar till nätverket. Vi berättar om alla fördelar, hur du uppgraderar och varför du ska göra det.

31 oktober 2014

Ett bra trådlöst nätverk gör livet enklare. Även om du på papperet har en skrämmande snabb internetanslutning, är den inte mycket värd om du inte har lika hög hastighet i hemmets alla vrår för alla dina uppkopplade enheter. Och de blir bara fler och fler – bärbara datorer, skrivare, nätverkskameror, nätverkshårddiskar, mobiltelefoner, pekdatorer, medieenheter för film och musik är bara en del av prylarna som invaderat våra svenska hem.

Därför blir den trådlösa tekniken hela tiden bättre och bättre. Den vanligaste och mest utbredda standarden är den som kallas 802.11n. Den är riktigt bra och räcker gott om du bara använder datorn och bärbara enheter för att surfa, uträtta bankärenden och skicka e-post. Den nyaste standarden heter 802.11ac, eller bara ac, och ersätter n-nätverket som det snabbaste och det med den bästa räckvidden och kapaciteten för att hantera flera trådlösa enheter på nätverket samtidigt.

För att få glädje av allt detta måste du ha en ac-router. Vi testar sex modeller.

Kanske är du intresserad av...