KOM_SV_170894-NR18_L_Perfekt-netvaerk_Web

Det perfekta hemnätverket

Du har ett hemnätverk som kanske består av en dator, en router med internetuppkoppling – men inget annat. Med den här artikeln vid handen får du kanske ut mera av utrustningen, högre fart, stabilare nätverk och möjlighet att ansluta fler enheter.

9 december 2013

Om du har en internetuppkoppling har du säkert också en router, en switch, ett modem och en accesspunkt. I regel är allt inbyggt i en enda enhet och det är också troligt att ditt hemnätverk har en rad möjligheter som du kanske inte utnyttjar till det maximala.

I den här artikeln får du hjälp med att klämma ut det mesta ur hemnätverket: Vi lär dig att koppla till mer än en dator, hjälper dig slippa skakiga anslutningar och tittar också på alla tillbehör som också kan använda en internetuppkoppling därhemma.

Om du har ett riktigt gammalt nätverk där du vill ansluta riktigt moderna enheter (exempelvis tv och pekdatorer) behöver du inte kasta dig ut för att köpa ny och bättre utrustning efter att ha läst artikeln, i stället ska du utnyttja det du har bättre.

För många innebar den första nätanslutningen internet via ett telefonmodem, och när du surfade var det ingen som kunde ringa samtidigt. Nu har en familj ganska ofta flera datorer, pekdatorer, smartmobiler och en del udda prylar som också använder sig av nätet, även om man kanske inte direkt tänker på det. Dit hör bland annat badrumsvåg, radioapparater och smarta tv. Även om det fortfarande inte är så många hem som har skaffat sådant nätgodis är det inte ovanligt att fler elektroniska prylar vill komma i kontakt med nätet. Det resulterar i att många har ett blandat nätverk som utnyttjar kabelanslutning, ett trådlöst system och dessutom kanske elnätsmodem (homeplugs).

Efter att ha läst den här artikeln hoppas vi att du får allt att fungera tillsammans i en effektiv enhet.

Kanske är du intresserad av...