Bio ID login

Logga in på Facebook med ansiktet

Nu behöver du inte oroa dig för att någon kommer åt lösenordet till ditt Facebookkonto. Snart går det att logga in med ansiktet.

7 mars 2011

All världens hackare är specialister på att snoka upp och stjäla folks lösenord, det är däremot svårare att ta någons ansikte. Det tar företaget BioID fasta på med en ny teknik sin går ut på att man loggar in på webbtjänster, som till exempel Facebook, med hjälp av ansiktet. I stället för att fylla i användarnamn och lösenord tittar användaren in i webbkamera, som tar en bild av personen i fråga. Systemet känner av personen och ger tillgång till onlinetjänsterna.

Det hela rör sig om ett så kallat biometrisk identifieringssystem som kan känna igen en person utifrån vissa kännetecken. BioID baseras på identifikationssystemet Open ID som fungerar till många onlinetjänster, från Facebook till Twitter. Det innebär att det räcker med en enda profil för att kunna logga in till flera tjänster.

BioID testas för fullt just nu och kommer att släppas senare i år. Det kommer att kosta runt 20 kronor i månaden att använda sig av BioID.

Kanske är du intresserad av...