Facebook Anticpiracy

Hårdare tag från Facebook

Det sociala nätverket trappar upp jakten på pirater.

30 augusti 2015

Förra veckan passerade det sociala nätverket Facebook en ny milstolpe då fler än en miljard unika användare använde tjänsten samma dygn. Trots att Facebook passerade en miljard användare redan 2012, så var detta första gången ett sjusiffrigt antal loggade in under ett och samma dygn.

I takt med att antalet användare ökar på det sociala nätverket, ökar även mängden piratkopierade filmsekvenser och musik som läggs upp av användare. Facebook använder idag ett verktyg som heter Audibe Magic System för att automatiskt hitta, blockera och rapportera förmodat piratmaterial till Facebooks samarbetspartners. Ägarna kan sedan kontakta Facebook för att identifiera personer som ofta distribuerar upphovsrättsskyddat material.

Efter påtryckningar från samarbetsparters kommer Facebook nu att trappa upp jakten med ett verktyg som har skräddarsytts för det sociala nätverket, samtidigt som man vidareutvecklar sina befintliga verktyg. Enligt ett pressmeddelande kommer man inom kort att börja betatesta det nya verktyget i mindre grupper, för att därefter börja rulla ut tekniken till alla användare om det visar sig vara framgångsrikt.

Kanske är du intresserad av...