Google översätter webbsidan

Nu finns det hjälp att få när du hamnar på webbsidor som är skrivna på språk du inte förstår. Google har lagt till tio nya språk till sin översättningsfunktion som på några få sekunder översätter webbsidor från ett språk till ett annat.

13 maj 2008

Google Översätt heter sökmotorjättens funktion, som översätter bl.a. grekiska, spanska eller tyska webbsidor till svenska på ett ögonblick. Du skriver in webbsidans adress på Googles webbplats, väljer vilka språk det ska översättas mellan, och efter några få sekunder sitter du med en översatt kopia av den ursprungliga webbsidan.

Det handlar om en betaversion som enligt Google varken är färdigutvecklad eller felfri. Och översättningarna är i många fall relativt fantasifulla. Bäst fungerar det mellan de skandinaviska språken och även tyska webbsidor fungerar någorlunda. Men när man gör besök längre söderut som till exempelvis spanska, franska eller grekiska webbplatser krävs det en god portion god vilja för att förstå översättningarna.

Google Översätt klarar 23 språk från arabiska via hindu till kinesiska och ryska. Funktionen kan även översätta dina egna texter och de sökresultat du får fram i Google.

Kanske är du intresserad av...