zuckerberg tape

Zuckerberg tejpar sin webbkamera

När en person som Zuckerberg döljer sin webbkamera med tejp, bör du också göra det?

30 juni 2016

När Facebooks grundare Mark Zuckerberg för en tid sedan lade ut ett foto av sig själv på besök i Instagrams högkvarter, fick han en annan reaktion än han troligtvis hade förväntat sig.

I förgrunden höll han upp en skylt där han skröt med att fototjänster, som Facebok äger, nu hade passerat 500 miljoner aktiva användare. Det var dock en detalj i bakgrunden som blev den stora snackisen bland hans följare - där kunde man nämligen se Zuckerbergs bärbara dator med tejp placerad över webbkameran. Ja, även en av IT-världens mäktigaste personer är rädd för att någon ska ta kontrollen över hans webbkamera och tjuvtitta.

Säkerhetsexperter rekommenderar tejp på kameran Och kanske handlar det inte om förföljelsemani. Tidigare har FBI-chefen James Comey sagt att han har tejp på sin webbkamera, och de flesta säkerhetsexperter rekommenderar att även du för säkerhets skull bör sätta tejp över din webbkamera.

Men det är väl ingen som vill tjuvtitta på vad du håller på med? Eller? Om du känner dig tveksam, läs artikeln Stäng av webbkameran.

Kanske är du intresserad av...