facebook marketplace2

Sälj dina saker på Facebook

Kungen av sociala medier vill bli en loppmarknad.

5 oktober 2016 av Mikkel Jacobsen

Facebook har blivit en del av vår vardag på alla möjliga sätt. Det senaste tilltaget är att det sociala nätverket går ut på att låta användarna köpa och sälja saker direkt från Facebook-appen i smartmobilen.

Funktionen heter Marketplace och har nyligen lanserats. Det är ingen nyhet att det köps och säljs saker på Facebook, men fram tills nu har det skett i användarskapade grupper. Med den nya uppdateringen kommer det att bli en officiell del av Facebook design, och få en egen knapp i gränssnittet.

Kommer snart

Användarna får själva ta hand om avtal och betalningar, men Facebook hjälper till att lägga ut varor till försäljning på ett inbjudande sätt. Användaren tar bilder och skriver en beskrivning av varan, sedan kan intresserade användare i närområdet se vad som säljs och hur de kan ta kontakt.

Det finns ännu inte något officiellt lanseringsdatum i Sverige, men håll ögonen öppna efter Facebook Marketplace som lär dyka upp inom kort i en uppdatering av appen. Senare i år kommer tjänsten även att dyka upp på datorer.

Läs mer: Du är Facebooks reklampelare

Kanske är du intresserad av...