Användare rasar över de flytande videoklippen som inte kan stängas av.
Facebooks flytande filmer

Användare rasar över de flytande videoklippen som inte kan stängas av.

© Pc-tidningen/Facebook

Facebookvideor följer dig

En ny funktion på Facebook innebär att de videor du klickar på följer efter när du rullar nedåt på sidan. Och funktionen kan inte stängas av.

13 mars 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det är populärt med videor på Facebook, vars användare tittar på åtta miljarder videoklipp varje dag. Facebook försöker nu förbättra videovisningen med en ny funktion med flytande videofönster.

Funktionen aktiveras om du klickar på en video, till exempel för att ändra ljudvolymen, och sedan rullar nedåt på sidan. Videon du klickade på följer då med vartefter du rullar och den visas i webbläsarfönstrets övre vänstra hörn. Funktionen kan inte stängas av.

Nu verkar det dock inte som om dessa flytande videoklipp har fått det mottagande Facebook hoppats. På Facebooks utvecklarforum där användare kan ställa frågor till Facebook är det många användare som inte gillar att funktionen inte kan stängas av. 

Lösningen på videoproblemet

Ingen vet om Facebook tänker lyssna på kritiken, så tills vidare måste de flytande videorna stängas manuellt, vilket kan ske på två sätt.

Ett handgripligt sätt att bli av med filmerna är att helt enkelt stänga fönstret de visas i. Det går även att förhindra att fönstret dyker upp genom att klicka på den lilla blå ikonen som visas när muspekaren hålls över filmerna (se bilden nedan).

Den nya videofunktionen testades redan 2015, men det är först nu som den aktiveras världen över i land efter land. 

Stäng av videorna
Stäng av videorna

Klicka på den blå ikonen för att undvika att videofönstret dyker upp när du rullar nedåt på sidan.

© PC-tidningen

Som prenumerant kan du läsa de fem senaste numren av PC-tidningen i mobilen eller pekdatorn via appen Wype

Kanske är du intresserad av...