Facebook batteri

Facebook slukar 20 procent av batteriet

Appar från Facebook använder 20 procent av all ström i din smartmobil, och gör andra appar långsammare.

26 november 2016 av Steffen Nielsen

Facebook Messenger och den officiella Facebook-appen har i flera år haft rykte om sig att vara batteridödare på Android-mobiler. Nu har flera teknikexperter lagt mer ved på bålet.

Webbplatsen Techworldzone har till exempel undersökt konsekvenserna av att ersätta Facebooks två officiella appar med lättvikts-appen Metal, som fungerar både tillsammans med Facebook och med Twitter. Omdömet blev att metoden sparade 20 procent av batteriet, utan att det gick ut över användarupplevelsen.

Andra apper blir snabbare

Undersökningen visar ungefär samma resultat som en annan undersökning, som tittade närmare på vad som händer med andra appar när Facebook raderas. Reddit-användaren "pbrandes_eth" kunde påvisa att alla andra appar startade ungefär 15 procent snabbare på en telefon som saknade Facebook.

Tycker du att Facebook dränerar batteriet på din telefon? Överväg i så fall att använda Metal eller din webbläsare för att använda Facebook, eller testa att använda appen Facebook Lite, som är en lättviktsversion av den vanliga Facebook-appen.

Hämta Metal här.

Läs mer om Facebook Lite.

Kanske är du intresserad av...