Facebook har köpt appen tbh, med vilken det bara går att skicka positiva meddelanden
Skicka komplimanger till dina vänner

I appen tbh, som Facebook nu har köpt, går det bara att skicka snälla meddelanden till varandra. Nu förväntas appen släppas i resten av världen.

Facebook köper komplimang-app

Facebook har köpt appen tbh, där användarna bara kan skicka positiva meddelanden till varandra. Pris? 814 miljoner kronor.

17 oktober 2017 av Christian Slot

Kommentarstrådarna på sociala medier fylls i allt högre grad av hatfulla kommentarer och ibland till och med hot.

Nu tar Facebook nya tag i kampen mot hatet genom att köpa appen tbh. Tbh är en förkortning av engelskans to be honest – för att vara ärlig på svenska.

Endast komplimanger

I tbh svarar man på anonyma frågor (med komplimanger) om sina vänner, till exempel Vem har det finaste leendet? Efteråt kan man be att att få se vem som skickade komplimangen.

I en kommentar till nyhetsmediet The Verge skriver Facebook att ”vi delar samma mål som tbh – nämligen att bygga en gemenskap och göra det möjligt för människor att dela information på ett sätt som för oss närmare varandra. Vi är imponerade över på vilket sätt tbh har åstadkommit detta genom att använda frågor och meddelanden. Med Facebooks resurser kan tbh växa och bidra med fler positiva upplevelser."

Pris: 815 miljoner

Enligt TechCrunch betalar Facebook motsvarande 815 miljoner kronor för tbh, men Facebook har inte offentliggjort köpeskillingen ännu.

Tbh har snabbt blivit mycket populär. Under de sista nio veckorna har appen hämtats fem miljoner gånger och den används dagligen av omkring 2,5 miljoner människor. När nu Facebook tar över appen förväntas den lanseras i resten av världen.

Läs mer om Facebook

Kanske är du intresserad av...