facebook_young

Facebook för de yngsta

Facebooks grundare Mark Zuckerberg tar upp kampen för att öppna upp Facebook för barn under 13 år.

29 maj 2011

Facebook ska vara mycket mer än ett forum där vuxna kan dela på vardagen och tala om hur det gick i löparspåret. Även våra barn ska få vara med och kunna anmäla sig lika lätt som deras föräldrar, allt enligt Facebooks grundare.

Enligt amerikansk lag får sajten inte spara information om användare som är yngre än 13 år. Det innebär att Facebook inte på allvar kan vända sig till barn. Visserligen har säker många barn redan konton på Facebook, men då har de ljugit om sin ålder när de skapade kontona. Det är något som Facebook inte kan belastas för.

På en utvecklarkonferens nyligen sade Mark Zuckerberg att han ser Facebook som en plattform för elever världen över att mötas på och exempelvis hjälpa varandra med skolarbetet. Det kräver dock en lagändring i USA, något som Facebook är villiga att kämpa för, enligt Zuckerberg.

Enligt en ny amerikansk undersökning finns det fem miljoner aktiva amerikanska användare som är yngre än tio på Facebook. Det om tyder på att Facebook och Zuckerberg har en hel del potentiella kunder där ute och därmed massiva annonsintäkter som de i dag går miste om.

Kanske är du intresserad av...