Facebook dating är snart här

Facebook-dating blir snart verklighet

Facebook ser sin sociala plattform som en möjlighet för många att skapa långa, meningsfulla relationer – även känt som dating.

Det finns över 200 miljoner konton på Facebook vars status är satt till singel. Det tänker Facebook göra någonting åt. På en konferens nyligen avslöjade Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg att han planerar att lägga till en datingfunktion till Facebook.

Funktionen kommer att utnyttja användarnas vanliga profiler som datingprofiler. Facebook bygger dock in några skydd, så att datingförslagen inte blir för underliga. Ingen riskerar till exempel att stöta på sina Facebook-vänner genom datingfunktionen.

Meningsfulla förhållanden på Facebook

Facebook har länge haft intentionen att skapa meningsfulla förhållanden mellan användarna. Därför tänker sig Mark Zuckerberg att den nya datingfunktionen inte ska vara till för personer som är ute efter en träff för kvällen, utan för människor som söker längre förhållanden.

Facebook kommer att ta användarprofilernas intressen för att sammanföra folk som delar liknande intressen. Dessutom kommer man som användare att kunna öppna sin profil för andra som är med i samma grupper som en själv, allt för att få i gång samtal mellan människor.

Den nya funktionen kommer att testas under året, men det finns inget lanseringsdatum för datingtjänsten ännu.

> Fler nyheter om Facebook

Om du är trött på Facebook

Har du tröttnat på Facebook efter den internationella skandalen där data om 50 miljoner användare läckte ut? Då kan du radera ditt konto permanent. Så hör gör du.

Vill du ha kvar din profil utan att all information om dig läcker ut till obehöriga kan du stärka din integritet på Facebook.


> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen hem i brevlådan samt en powerbank på köpet för endast 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...