Bing

Bli raderad från Bing

Även Microsoft ger dig chansen att bli glömd.

17 juli 2014

I maj dömde EU-domstolen Google att användare ska kunna bli raderade från företagets sökmotor, och sedan dess har företaget tagit emot över 700 000 förfrågningar rörande totalt 250 000 webbsidor. Trots att domen omfattade den europeiska delen av Google, väljer nu även Microsoft att införa en likadan möjlighet i sin sökmotor Bing.

För att få länkarna raderade från Bing måste du fylla i ett formulär med fyra frågor som utöver namn och land vill veta som du har planer på att få en roll i samhället som innebär ansvar eller säkerhet för att säkerställa att dina krav på integritet är större än allmänhetens rätt att få veta. Du kan även använda formuläret för att begära att länkar till felaktig information tas bort från sökmotorn. Samma formulär kan användas av förmyndare eller vårdnadshavare för att skydda en omyndigs integritet.

Man poängterar även att detta är en ansökan, så Microsoft kan inte garantera att den begärda informationen raderas. Man kommer dessutom att ta hänsyn till andra källor för att verifiera eller komplettera informationen som angivits i formuläret.

Om du vill ansöka att få information bortplockad från Bing, hittar du ansökningsformuläret här.

Kanske är du intresserad av...