Spara webbsidor med WebSatchel

Med ett det nya verktyget WebSatchel går det att spara webbsidor

© Shutterstock

Arkivera webbsidor

Webbsidor och innehåll raderas kontinuerligt från internet. Kanske har du varit med om ett en gammal länk inte lägre fungerar eftersom webbsidan den ledde till har tagits ner. Nu kan du spara intressante webbsidor, så att du alltid har dem kvar.

27 november 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Bokmärken är en av de smartaste funktionerna i en webbläsare. Tack vare dem är det ju extremt lätt att öppna webbsidor som man använder om och om igen.

Bokmärken har dock den bristen att de inte fungerar om webbsidan de pekar på har tagits bort eller ändrats och innehållet på den har ersatts.

Det problemet är nu enkelt att lösa med ett tillägg för webbläsarna Chrome, Firefox och Edge.

Med WebSatchel är det lätt att spara en webbsida i sin aktuella form. Det fina med det är att du då alltid har kvar sidan oavsett vad som händer med den på internet.

> Mer att läsa: Spara bokmärken i Chrome

Spara webbsidor i sin ursprungliga form

Det är lätt att använda WebSatchel. Installera det som ett tillägg i din webbläsare, så dyker de upp som en ny ikon i menyraden.

När du är på en webbsida som du vill spara klickar du på den gröna väskan vid webbläsarens adressfält, skriver några väl valda nyckelord, för att sidan ska gå att hitta, och klickar på Save Page.

Nu sparas webbsidan och du kan öppna den när du vill.

Hämta Websatchel:

Kom i gång med WebSatchel

WebSatchel kostar ingenting att börja använda, men du måste skapa ett konto på tjänsten.

Webbsidorna sparar på ditt konto, så att du till exempel kan komma åt dem från andra datorer genom att logga in på kontot.

Gratiskontot har en del begränsningar. Det går att spara tre webbsidor per dag och lagringsutrymmet är på en gigabyte. För 7:99 dollar per månad (cirka 75 kronor) går det att spara obegränsat med webbsidor i ett lagringsutrymme på 100 gigabyte.

Fler knep med PC-tidningen

I varje nummer av PC-tidningen skriver vi om program och visar hur de fungerar. Du kan alltid hämta programmen börja använda dem direkt.

Programmen hämtar du från Fördelszonen, där det nu finns över 400 utvalda och kontrollerade program i en säker miljö. Till varje program hör en artikel som hjälper dig att komma i gång.

Prova PC-tidningen för endast 59:50 kronor, så kan du välja någon av alla våra välkomstpremier. Läs mer om alla våra aktuella erbjudanden. 

Du kan också ge bort ett presentkort på PC-tidningen. Välj mellan flera varianter för att hitta det som passar dig bäst. Läs mer om våra presentkort.

Kanske är du intresserad av...