Google Earth Fly-simulator

5 påskägg i datorn

Tag plats i en F16 i Google Earth, spela i sökmotorn och rocka loss med YouTube. Här är fem underhållande påskägg att leta efter i din dator.

21 mars 2016 av Anders Daugaard

Påskägg är vanligen fyllda med godis, men de kan även handla om dolda hemligheter i program och på webbsidor. Det kan röra sig om kul animeringar, spel, program, dolda meddelanden eller interna skämt som programmerarna i hemlighet har lagt till i spel, program och på webbsidor. Här är fem påskägg som du kan pröva själv.

Webbläsaren Chrome och Googles sökmotor innehåller åtskilliga hemligheter som bara kan avslöjas genom att rätt ord skrivs in. Pröva till exempel att skriva Do a barrel roll i Googles sökfält eller i Chromes adressfält.

Skriv Atari Breakout i Googles sökfält, tryck på Enter, klicka på Bilder för att göra en bildsökning och upplev gamla tider.

Även i YouTube finns det påskägg. Sök efter Do the Harlem Shake och tryck på Enter för att starta underhållningen.

Om du trycker på piltangenterna när YouTube läser in en video och den cirkelformade pilen visas i mitten av videon förändras pilen i mitten till något som du säkerligen känner igen från mobiltelefonens tidigaste år.

Google Earth är en virtuell jordglob med satellit- och luftfoton av jorden. Detta fantastiska program innehåller faktiskt en flygsimulator. Starta Google Earth och tryck på Ctrl+Alt+A på tangentbordet för att välja mellan jaktplanet F16 och ett litet propellerflygplan. Starta flygsimulatorn och tryck på Ctrl+H för att få lite hjälp att styra planet.

Kanske är du intresserad av...